ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι μια τεχνητή ρίζα δοντιού που τοποθετείται στη γνάθο σας για να συγκρατήσει μια στεφάνη (θήκη), μια γέφυρα ή μια οδοντοστοιχία. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια επιλογή για άτομα που έχουν χάσει ένα δόντι ή δόντια λόγω περιοδοντικής νόσου, τραυματισμού, εκτεταμένης καταστροφής λόγω τερηδόνας ή άλλων λόγων. Τα σημερινά εμφυτεύματα είναι κυρίως κατασκευασμένα από τιτάνιο, ένα βιοσυμβατο υλικό που προσφέρει αντοχή και ενώνεται με το κόκκαλο της γνάθου, μια διαδικασία γνωστή ως οστεοενσωματωση. Εμφυτεύματα Θεσσαλονίκη στο Κέντρο Περιοδοντολογίας και Εμφυτευμάτων THESS PERIO.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι σταθερές αποκαταστάσεις που σας επιτρέπουν να τρώτε, να γελάτε καθώς μοιάζουν και προσφέρουν την αίσθηση φυσικών δοντιών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν:

 • Λείπει ένα μόνο δόντι – αντί για γέφυρα
 • Λείπουν αρκετά δόντια – αντί για γέφυρες ή μερικές οδοντοστοιχίες (βιταλιουμ)
 • Λείπουν όλα τα δόντια – αντί για οδοντοστοιχίες (μασέλες)

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθούν τα εμφυτεύματα? Το οδοντικά εμφυτεύματα σε γενικές γραμμές χρειάζονται 3-4 μήνες επούλωσης μετά τη χειρουργική τοποθέτηση. Οι χρόνοι επούλωσης των εμφυτευμάτων ποικίλλουν ανάλογα με την ποιότητα του οστού, το ιστορικό του ασθενούς και συχνά παρατείνονται σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση συμπληρωματικών επεμβάσεων, όπως η τοποθέτηση οστικών ή ουλικών μοσχευμάτων.

ΣΤΑΔΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 • Αρχική εξέταση για την αξιολόγηση των προβλημάτων και των θεραπευτικών επιλογών.
 • Χειρουργική τοποθέτηση του εμφυτεύματος στο κόκκαλο και κάτω από τα ούλα.
 • Αποκάλυψη του εμφυτεύματος, έλεγχος για την επιτυχή ενσωμάτωση του και προετοιμασία για την προσθετική αποκατάσταση.
 • Προσθετική αποκατάσταση
 • Επανέλεγχος

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τα οδοντικά εμφυτεύματα μοιάζουν και δίνουν την αίσθηση φυσικών δοντιών και με την κατάλληλη φροντίδα, μπορούν να αποτελέσουν μια μακροπρόθεσμη λύση για την αποκατάσταση των χαμένων δοντιών. Τα πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι:

 • Εμφάνιση: Τα οδοντικά εμφυτεύματα θα εμφανίζονται αρκετά πανομοιότυπα με τα γύρω δόντια σας. Κανείς δεν θα ξέρει ότι έχετε ένα εμφύτευμα.
 • Αξιοπιστία: Τα ποσοστά επιτυχίας των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι εξαιρετικά υψηλά, ειδικά όταν τοποθετείται από περιοδοντολογο. Με επιμελή στοματική υγιεινή και τακτικούς επανελέγχους, ένα οδοντικό εμφύτευμα μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια.
 • Σιγουριά και άνεση: Επειδή είναι οστεοενσωματωμένα στη γνάθο, τα οδοντικά εμφυτεύματα λειτουργούν σαν φυσικά δόντια, επιτρέποντάς σας να χαμογελάτε με σιγουριά, να μιλάτε και να τρώτε.
 • Βελτιωμένη στοματική υγεία: Επειδή τα γειτονικά δόντια δεν επηρεάζονται από τα οδοντικά εμφυτεύματα, η μακροπρόθεσμη στοματική σας υγεία δεν διακυβεύεται.
 • Αποτροπή απώλειας οστού που παρατηρείται όταν χάνεται ένα δόντι.
 • Διατήρηση της θέσης των διπλανών δοντιών. Τα εμφυτεύματα στηρίζουν τα διπλανά δόντια και αποτρέπουν την μετακίνηση τους, διατηρώντας σε ισορροπία το κροταφογναθικο σύστημα.
 • Διατήρηση της δομής του προσώπου. Η απώλεια δοντιών και κατά συνέπεια η απώλεια οστού προκαλεί αλλαγή στη δομή του προσώπου, με μείωση της κατακόρυφης διάστασης του προσώπου οδηγώντας σε ρυτίδες και γερασμένη εμφάνιση γύρω από το στόμα. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να βοηθήσουν στην διατήρηση της δομής του προσώπου.

ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΑΓΩΓΗ
Η αντικατάσταση δοντιών με οδοντικά εμφυτεύματα έχει αποδειχθεί μια επιτυχημένη και προβλέψιμη διαδικασία θεραπείας. Η άμεση τοποθέτηση ενός οδοντικού αμέσως μετά την εξαγωγή μπορεί να επιτύχει ταχύτερους και ευκολότερους χρόνους χειρουργικής θεραπείας.
Πλεονεκτήματα:
– Μείωση του αριθμού των χειρουργικών επεμβάσεων
– Μικρότερος χρόνος θεραπείας
– Ιδανική τρισδιάστατη τοποθέτηση εμφυτεύματος
– Διατήρηση του οστού και της αισθητικής των ούλων

Εμφυτεύματα Θεσσαλονίκη στο Κέντρο Περιοδοντολογίας και Εμφυτευμάτων THESS PERIO.

Για περισσότερες πληροφορίες, ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας: https://www.thess-perio.gr/epikoinonia/

Academy of Osseointegration https://osseo.org/

European Academy of Osseointegration https://eao.org/