Εμφυτευματα Θεσσαλονικη Εμφυτεύματα Θεσσαλονίκη Implants Thessaloniki

Εμφυτευματα Θεσσαλονικη Εμφυτεύματα Θεσσαλονίκη Implants Thessaloniki

Η καλύτερη επιλογή για την αντικατάσταση δοντιού που έχει ή πρόκειται να χαθεί!

Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι μια τεχνητή ρίζα δοντιού που τοποθετείται στη γνάθο σας για να συγκρατήσει μια στεφάνη (θήκη), μια γέφυρα ή μια οδοντοστοιχία. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια επιλογή για άτομα που έχουν χάσει ένα δόντι ή δόντια λόγω περιοδοντικής νόσου, τραυματισμού, εκτεταμένης καταστροφής λόγω τερηδόνας ή άλλων λόγων. Τα σημερινά εμφυτεύματα είναι κυρίως κατασκευασμένα από τιτάνιο, ένα βιοσυμβατο υλικό που προσφέρει αντοχή και ενώνεται με το κόκκαλο της γνάθου, μια διαδικασία γνωστή ως οστεοενσωματωση.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι σταθερές αποκαταστάσεις που σας επιτρέπουν να τρώτε, να γελάτε καθώς μοιάζουν και προσφέρουν την αίσθηση φυσικών δοντιών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν:

  • Λείπει ένα μόνο δόντι – αντί για γέφυρα
  • Λείπουν αρκετά δόντια – αντί για γέφυρες ή μερικές οδοντοστοιχίες (βιταλιουμ)
  • Λείπουν όλα τα δόντια – αντί για οδοντοστοιχίες (μασέλες)

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθούν τα εμφυτεύματα?

Το οδοντικά εμφυτεύματα σε γενικές γραμμές χρειάζονται 3-4 μήνες επούλωσης μετά τη χειρουργική τοποθέτηση. Οι χρόνοι επούλωσης των εμφυτευμάτων ποικίλλουν ανάλογα με την ποιότητα του οστού, το ιστορικό του ασθενούς και συχνά παρατείνονται σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση συμπληρωματικών επεμβάσεων, όπως η τοποθέτηση οστικών ή ουλικών μοσχευμάτων.

Στο THESS PERIO – Κέντρο Περιοδοντολογίας και Εμφυτευμάτων στην Θεσσαλονίκη χρησιμοποιούμε εμφυτεύματα που έχουν μακροχρόνια τεκμηρίωση και οδηγούν σε άριστα αποτελέσματα.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα οδοντικά εμφυτεύματα στην Θεσσαλονίκη στην σελίδα μας https://www.thess-perio.gr/emfytevmatologia/

Εμφυτευματα Θεσσαλονικη Εμφυτεύματα Θεσσαλονίκη Implants Thessaloniki

Αλλά και στις παρακάτω ιστοσελίδες: 1) https://whydentalimplants.org/overview/

2) https://eao.org/

3) https://www.perio.org/for-patients/periodontal-treatments-and-procedures/dental-implant-procedures/

4) https://periodontology.gr/

overview

Dental Implant Procedures