Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος Θεσσαλονίκη

Περιοδοντολόγος – εμφυτευματολόγος στην Θεσσαλονίκη Γεώργιος Χατζόπουλος και Βασιλική Κοΐδου

Για κάποιον που προσέχει την στοματική του υγεία, η επίσκεψη στον περιοδοντολόγο είναι πάντα ωφέλιμη, ακόμη και αν είναι ένας απλός καθαρισμός δοντιών. Μερικές φορές, ο μόνος τρόπος για να γίνει αντιληπτή η περιοδοντίτιδα είναι η εξέταση από έναν περιοδοντολόγο.

 • Εάν υπάρχουν συμπτώματα τα οποία οφείλονται στην ουλίτιδα ή στην περιοδοντίτιδα, όπως:
  1. αίμα στα ούλα (π.χ. κατά το βούρτσισμα ή το φαγητό)
  2. κόκκινα ούλα, πρησμένα ούλα ή ευαίσθητα ούλα
  3. ούλα που έχουν ξεκολλήσει από τα δόντια
  4. κακοσμία στόματος
  5. πύον στα ούλα
  6. δόντια που κουνιούνται, μετακίνηση δοντιών και αλλαγή στο δάγκωμα
 • Σε περίπτωση επικείμενης εγκυμοσύνης. Οι έγκυες γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε παθήσεις των ούλων, και εάν πάσχουν από περιοδοντίτιδα έχουν αυξημένη πιθανότητα να παρουσιάσουν πρόωρο τοκετό και έμβρυο μειωμένου βάρους.
 • Εάν κάποιος γονέας πάσχει ή έπασχε από περιοδοντίτιδα. Η ευαισθησία στη νόσο μεταδίδεται κληρονομικά.
 • Όταν υπάρχει κάποια γενική νόσος που σχετίζεται με την περιοδοντίτιδα, όπως καρδιακή νόσος, διαβήτης (ζάχαρο), αναπνευστικά προβλήματα ή οστεοπόρωση.
 • Όταν το χαμόγελο δεν ικανοποιεί, γιατί είναι πολύ «ουλικό» και δεν δείχνει αρκετά τα δόντια, κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί με ουλοπλαστική και ουλεκτομή.
 • Όταν τα ούλα έχουν τραυματιστεί από το βούρτσισμα και τα δόντια δείχνουν μεγαλύτερα. Σε τέτοιες περιπτώσεις δύναται να γίνει κάλυψη του ούλου .
 • Σε περιπτώσεις απώλειας ενός ή περισσοτέρων δοντιών. Ο περιοδοντολόγος θα εξετάσει την πιθανότητα αντικατάστασής τους με εμφυτεύματα δοντιών.

Το THESS PERIO είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο Περιοδοντολογίας και Εμφυτευμάτων στην Θεσσαλονίκη που ασχολείται αποκλειστικά με τη θεραπεία της περιοδοντικής νόσου, άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με τα ούλα και την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων.

Η ομάδα του THESS PERIO στην Θεσσαλονίκη αποτελείται απο τον Γεώργιο Χατζόπουλο Οδοντίατρο, Ειδικό Περιοδοντολόγο και Εμφυτευματολόγος και την Βασιλική Κοΐδου Οδοντίατρο, Ειδική Περιοδοντολόγο και Εμφυτευματολόγο.

Γεώργιος Χατζόπουλος, Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος Θεσσαλονίκη

O Γεώργιος Χατζόπουλος είναι ειδικός Περιοδοντολόγος και Εμφυτευματολόγος. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2014. Μετά το τέλος των σπουδών του έγινε δεκτός στο τριετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Περιοδοντολογία και την Εμφυτευματολογία στο Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όπου και απέκτησε τον τίτλο του ειδικού Περιοδοντολόγου και Εμφυτευματολόγου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα απέκτησε τον τίτλο “Master of Science” στην Οδοντιατρική και Βιοστατιστική.

Στη συνέχεια, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διπλωματούχου (Diplomate) του American Board of Periodontology που αποτελεί την μεγαλύτερη αναγνώριση και διάκριση στον χώρο της Περιοδοντολογίας στην Αμερική, μετά από την υλοποίηση σημαντικών επιτευγμάτων. Ο Γεώργιος Χατζόπουλος είναι ο μοναδικός οδοντίατρος στην Ελλάδα και ένας από τους λίγους στην Ευρώπη που έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί για να προσφέρει μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική για την αντιμετώπιση των ουλικών υφιζήσεων χωρίς νυστέρι, χωρίς ράμματα και χωρίς μόσχευμα που ονομάζεται Pinhole Surgical Technique ή Pinhole Gum Rejuvenation Technique.

Το 2018 ξεκίνησε να εργάζεται στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, σε ιδιωτικές οδοντιατρικές κλινικές ως ειδικός Περιοδοντολόγος και Εμφυτευματολόγος αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στη θεραπεία σύνθετων περιοδοντικών και περι-εμφυτευματικών περιστατικών, αναγεννητικών τεχνικών για τη διόρθωση ουλικών και οστικών ελλείψεων καθώς επίσης και στην τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Επιπλέον, αναγνωρίστηκε ως Ειδικός Περιοδοντολόγος (Specialist Periodontist) από το Οδοντιατρικό Σύλλογο της Μεγάλης Βρετανείας (GDC). Παράλληλα, εργάστηκε ως κλινικός ερευνητής στο Centre for Oral Clinical Research του Queen Mary University of London.

Ο Γεώργιος Χατζόπουλος έχει συμμετάσχει σε πολλές κλινικές έρευνες που έχουν οδηγήσει σε ερευνητικές δημοσιεύσεις σε αξιόλογα διεθνή περιοδικά, ενώ επιπλέον έχει δώσει έναν σημαντικό αριθμό παρουσιάσεων σε ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια. Η ενεργή ερευνητική δραστηριότητα του έχουν προσφέρει ακαδημαϊκά και τιμητικά βραβεία από σημαντικούς οργανισμούς όπως το American Academy of Periodontology, Osteology Foundation και Midwest Society of Periodontology.

Το 2021 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε το ιδιωτικό ιατρείο Τhess Perio με αποκλειστικό αντικείμενο την άσκηση της Περιοδοντολογίας και της Εμφυτευματολογίας.

Βασιλική Κοΐδου,  Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος Θεσσαλονίκη

Η Βασιλική Κοϊδου είναι Board Certified ειδικός Περιοδοντολόγος και Εμφυτευματολόγος. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2012, με σειρά κατάταξης 6η. Μετά το τέλος των σπουδών της και αφού εργάστηκε ως οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη για δύο χρόνια, ακολούθησε τριετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Περιοδοντολογία και την Εμφυτευματολογία στο Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όπου και απέκτησε τον τίτλο του ειδικού Περιοδοντολόγου και Εμφυτευματολόγου. Επιπλέον κατά τη διάρκεια των σπουδών της στις ΗΠΑ απέκτησε και τον τίτλο “Master of Science” από το Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα καθώς και έλαβε βραβεία διεθνούς κύρους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Οδοντιατρικής Έρευνας (International Association for Dental Research, IADR). Το 2017 μετόικησε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως υπότροφος του ΙΤΙ (International Team for Implantology) και ολοκλήρωσε μετεκπαίδευση στην Εμφυτευματολογία στο Queen Mary University of London. Το 2018 και παράλληλα με την εργασία της σε ιδιωτικά ιατρεία του Λονδίνου και την παρουσίαση πιστοποιημένων μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων για γενικούς οδοντιάτρους στο Eastman University College of London (UCL), ξεκίνησε Διδακτορικές σπουδές στο Queen Mary University of London. Επιπρόσθετα το 2018 απέκτησε τον τίτλο Diplomate από την Αμερικάνικη Ακαδημία Περιοδοντολογίας, που αποτελεί και την μεγαλύτερη αναγνώριση και διάκριση στον χώρο της Περιοδοντολογίας στην Αμερική, μετά την υλοποίηση σημαντικών επιτευγμάτων πέρα απο τα ακαδημαϊκά απαιτούμενα του τίτλου της ειδικότητας. Στη συνέχεια έλαβε τον τίτλο του Specialist in Periodontics από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο της Μεγάλης Βρετανίας (GDC). Έχει λάβει το βραβείο “Φώτη Μήτση” από την Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία το 2018 για την συνεισφορά της στο χώρο της Περιοδοντολογίας. Το 2021 ολοκληρώνοντας τον κύκλο του Διδακτορικού της επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε το ιδιωτικό ιατρείο Τhess Perio. Η Βασιλική Κοϊδου έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα τα οποία είναι καταχωρημένα στο PubMed και συμμετέχει ως ομιλήτρια σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται στους μηχανισμούς επούλωσης γύρω απο εμφυτεύματα και δόντια καθώς και μετά την εφαρμογή τεχνικών βασισμένων στη μικροχειρουργική και μικροεπεμβατική προσέγγιση. Η Βασιλική Κοϊδου ασχολείται αποκλειστικά με το αντικέιμενο της Περιοδοντολογίας και Εμφυτευματολογίας.

 

 

thess perio reception
Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος Θεσσαλονίκη
Περιοδοντολόγος - Εμφυτευματολόγος Θεσσαλονίκη
Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος Θεσσαλονίκη
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Περιοδοντολόγος - Εμφυτευματολόγος Θεσσαλονίκη
Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΔΟΥ Περιοδοντολόγος - Εμφυτευματολόγος Θεσσαλονίκη
Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος Θεσσαλονίκη